Jajecznica na mleku z rogalem francuskim
Jajecznica na mleku z dużą ilością warzyw to zdecydowanie moje ulubione śniadanie. Czym się różni od zwykłej jajecznicy? Jest delikatniejsza, bardziej aromatyczna, a do tego lekka i zdrowa. Maślany francuski rogal dopełnia ją w tłuszcze i węgle, które dodają energii na cały poranek.

Składniki:
- 6 pieczarek
- 1 mały pomidor malinowy
- 3 łyżki mleka
- 2 jajka
- 3 plastry szynki
- 8 g masła
- rogal maślany
- szczypiorek
Przygotowanie:
Pieczarki umyj, pokrój w cienkie plastry, a następnie usmaż na maśle. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i pomidora. Całość duś przez minutę. Po tym czasie wbij jajka i dodaj mleko. Od tego momentu mieszaj jajecznicę dość energicznie przez około 3 minuty w zależności jaki stopień wysmażenia lubisz. Usmażoną jajecznicę posyp szczypiorkiem. Podawaj z rogalem maślanym, który idealnie dopełni białkowe śniadanie w tłuszcze i węglowodany.
I gotowe
Smacznego!