Jajecznica w tortilli

17.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥚🥚2 jajka (60 g sztuka)
  • 🥛50 ml mleka
  • 🌯1 mały placek tortilli (50g)
  • 🌱50 g szczypiorku
  • 🥒150 g cukinii
  • 🌶80g papryki czerwonej 
  • 🥄8 g masła
  • Sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Cukinię pokrój w plasterki. Szczypiorek lub cebulkę, a także paprykę również pokrój w mniejszcze części. Przełóż na patelnię pokrojone warzywa. Dodaj masło. Smaż przez 3 minuty. Do miski dodaj jajka oraz mleko. Całość wymieszaj. Przelej do warzyw, a następnie, na wierzch jajek dodaj placek tortilli. Całość smaż pod przykryciem. Gdy jajka się zetną możesz przewrócić jajecznicę na drugą stronę lub złożyć ją na pół. Całość smaż na bardzo małym ogniu. 

Gotową jajecznicę dopraw solą i pieprzem i gotowe!

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Marynowane cytryny w miodzie

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie. Przepis znajdziesz poniżej. Składniki: 4 cytryny600 g płynnego miodu wielokwiatowego…

Rolada z kurczakiem na imprezę- prosty i szybki przepis, który zaskoczy gości.

Planujesz imprezę i zastanawiasz się, co podać gościom? Szybkie i smaczne przekąski to klucz do udanego przyjęcia! Niezależnie…

Kremówka, a może napoleonka?

Kremówka i napoleonka to dwa różne, a jednak podobne ciasta. Oba te ciasta wykonuje się dokładnie tak samo,…