Jajecznica w tortilli
Składniki:
- 🥚🥚2 jajka (60 g sztuka)
- 🥛50 ml mleka
- 🌯1 mały placek tortilli (50g)
- 🌱50 g szczypiorku
- 🥒150 g cukinii
- 🌶80g papryki czerwonej
- 🥄8 g masła
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cukinię pokrój w plasterki. Szczypiorek lub cebulkę, a także paprykę również pokrój w mniejszcze części. Przełóż na patelnię pokrojone warzywa. Dodaj masło. Smaż przez 3 minuty. Do miski dodaj jajka oraz mleko. Całość wymieszaj. Przelej do warzyw, a następnie, na wierzch jajek dodaj placek tortilli. Całość smaż pod przykryciem. Gdy jajka się zetną możesz przewrócić jajecznicę na drugą stronę lub złożyć ją na pół. Całość smaż na bardzo małym ogniu.
Gotową jajecznicę dopraw solą i pieprzem i gotowe!