Jajecznica z boczniakami

18.07.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie boczniaków
  • 3 łyżki szczypiorku lub młodej cebulki
  • 8g masła
  • sól i pieprz do smaku
  • pieczywo
Przygotowanie:

Szczypiorek lub młodą cebulkę drobno pokrój. Boczniaki umyj, osusz na ręczniku papierowym, a następnie pokrój. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulkę oraz boczniaki. Całość duś przez chwilę, a następnie wbij na patelnię jajka. Mieszaj aż jajka się zetną. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podawaj z ulubionymi pieczywem.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Soczysta pierś z kurczaka pod serową pierzynką 

Składniki na cztery porcje: Pierś z kurczaka (2 połówki) Cukinia( 1 sztuka) Pomidorki koktajlowe ( 100 g) Ser…

Pierogi ruskie – przepis tradycyjny

Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej ok. 200 ml ciepłej wody 1 jajko (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli…

Przepis na ogórki z curry

Składniki: (3 słoiki po 500 ml) Ogórki gruntowe – 1,2 kg (ok. 20–24 małych lub średnich sztuk) Woda…