Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowo-koperkowym

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kolejna szybka propozycja obiadowa. Kilka składników, kilka minut i gotowe. Świeży lekki obiad, który jest zarówno zdrowy, jak również bardzo sycący.

Składniki:
  • 300 g mielonego mięsa z indyka
  • 150 pieczarek
  • 1 pęczek koperku
  • 150 ml śmietanki 30%/ jogurtu greckiego
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 jajko
  • 200 ml bulionu/ wody
Przygotowanie:

Do miski dodaj mięso mielone, jajko, posiekany koperek, musztardę . Dopraw do smaku solą. Całość wymieszaj, a następnie formuj małe kulki. Na patelnię dodaj pieczarki. Smaż je do zarumienienia.  Wlej bulion. Do gotującego się bulionu dodaj klopsy. Gotuj je 5 minut na dużym ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj śmietankę i duś całość jeszcze przez 5 minut.  Klopsy podawaj z makaronem/ ziemniakami lub kaszą i pieczonymi warzywami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Biszkopt bez mąki 

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 27 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, odkrywcy niebanalnych smaków! Dzisiaj przenoszę…

Fit Monte z owocami leśnymi 

FIT MONTE kcal 190 T 2,4 W 15,2 B 20,1 Składniki na dwie porcje: Pudding czekoladowy   (1…

Domowa pizza z salami

Pizza z sosem pomidorowo-bazyliowym, serem, salami i listkami bazylii to klasyczna i pyszna propozycja na domową pizzę, która…