Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowo-koperkowym
Kolejna szybka propozycja obiadowa. Kilka składników, kilka minut i gotowe. Świeży lekki obiad, który jest zarówno zdrowy, jak również bardzo sycący.

Składniki:
- 300 g mielonego mięsa z indyka
- 150 pieczarek
- 1 pęczek koperku
- 150 ml śmietanki 30%/ jogurtu greckiego
- sól do smaku
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- 1 jajko
- 200 ml bulionu/ wody
Przygotowanie:
Do miski dodaj mięso mielone, jajko, posiekany koperek, musztardę . Dopraw do smaku solą. Całość wymieszaj, a następnie formuj małe kulki. Na patelnię dodaj pieczarki. Smaż je do zarumienienia. Wlej bulion. Do gotującego się bulionu dodaj klopsy. Gotuj je 5 minut na dużym ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj śmietankę i duś całość jeszcze przez 5 minut. Klopsy podawaj z makaronem/ ziemniakami lub kaszą i pieczonymi warzywami.
Smacznego!