Kluski z truskawkami 

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na dwie porcje:

  • Truskawki (400g)
  • Makaron (150 g)
  • Cukier (2 łyżki)
  • Śmietana (3 łyżki)
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj umyte i pozbyte szypułek truskawki. Truskawki rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę lub jogurt, a także cukier. Całość wymieszaj. Oczywiście możesz truskawki z pozostałymi składnikami zblendowac za pomocą blendera. 

Ugotowany makaron polej gotowym sosem truskawkowym. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pyszny domowy chleb na kefirze

Składniki: 520 g mąki pszennej chlebowej  3 czubate łyżki płatków owsianych  2 czubate łyżki otrębów żytnich  280 ml…

Nadziewany chleb- ekspresowa przekąska

Chleb nadziewany szynką, serem, pomidorami i bazylią to pyszna i sycąca przekąska lub danie główne, które świetnie nadaje…

Domowe kopytka- WARSZTATY ZE SMAKIEM odc. 2

Dzień dobry, cześć! Kopytka to drugi przepis z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM. Bez wątpienia, kopytka to jedno z…