Kluski z truskawkami 

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na dwie porcje:

  • Truskawki (400g)
  • Makaron (150 g)
  • Cukier (2 łyżki)
  • Śmietana (3 łyżki)
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj umyte i pozbyte szypułek truskawki. Truskawki rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę lub jogurt, a także cukier. Całość wymieszaj. Oczywiście możesz truskawki z pozostałymi składnikami zblendowac za pomocą blendera. 

Ugotowany makaron polej gotowym sosem truskawkowym. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Rolada z polędwiczką wieprzową, żółtym serem i pieczarkami

Zesmakuj ze mną pysznej i prostej rolady z polędwiczką wieprzową, która świetnie sprawdzi się na nadchodzące święta. Polędwiczka…

Burrito z kurczakiem i czerwoną fasolą- pomysł na szybki obiad 

Składniki na dwie porcje: Placki tortilli (4 sztuki) Passata pomidorowa (8 łyżek Pierś z kurczaka (200 g) Przyprawa…

Śmietankowy sernik z dżemem borówkowym na spodzie z płatków kukurydzianych

 Składniki na spód: 200 g płatków kukurydzianych  80 g masła  Składniki na masę serową: 1 kg sera mielonego…