Kluski z truskawkami 

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na dwie porcje:

  • Truskawki (400g)
  • Makaron (150 g)
  • Cukier (2 łyżki)
  • Śmietana (3 łyżki)
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj umyte i pozbyte szypułek truskawki. Truskawki rozdrobnij widelcem. Dodaj śmietanę lub jogurt, a także cukier. Całość wymieszaj. Oczywiście możesz truskawki z pozostałymi składnikami zblendowac za pomocą blendera. 

Ugotowany makaron polej gotowym sosem truskawkowym. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Marynowane pomarańcze w miodzie z goździkami i cynamonem

Zesmakuj ze mną pysznych pomarańczy marynowanych w miodzie z goździkami i cynamonem. Marynowane pomarańcze posiadają mnóstwo witamin, a…

Jagodowo-borówkowa chmurka

Zesmakuj ze mną pysznego ciasta z jagodami. Jasny biszkopt z dwóch jaj, do tego galaretka kokosowa z jagodami…

Orkiszowo-pszenny chleb drożdżowy. Prosty chleb bez wyrabiania

Zesmakuj ze mną pysznego, drożdżowego, orkiszowo-pszennego chleba, który smakiem zachwyci Twoich najbliższych.  Przepis ten jest uniwersalny i dodatki…