Kofty to nic innego jak grillowane lub pieczone szaszłyki z mięsa mielonego. 

31.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Dziś pokaże Ci jak przygotować kofty ze słodką kukurydzą i botwinką.

Przepis poniżej.

Składniki:
  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 pęczek botwinki
  • 4 łyżki kukurydzy 
  • Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka 
  • 1 jajko
Przygotowanie:

Do miski dodaj mięso mielone, 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka, posiekaną botwinkę, kukurydzę oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie formuj kofty. Nadziewaj je na drewniane kijki do szaszłyków. Grilluj je na grillu elektrycznym po 3 minuty z każdej strony. Czas pieczenia lub grillowania na patelni grillowej może być nieco dłuższy.

Gotowe kofty podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie to są kulki ziemniaczane o mizeria.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Kluski na parze (pampuchy) z owocami leśnymi

Zesmakuj ze mną pampuchów czyli bułek gotowanych na parze. Tym razem wersja z owocami leśnymi: malinami i jeżynami.…

Noworoczne przepisy na zdrowy start – lekkie i pożywne śniadania

Nowy Rok to idealny moment, aby rozpocząć zdrowsze nawyki żywieniowe i zadbać o siebie. Jak mówi przysłowie: „Śniadanie…

Kokosanki

Zesmakuj ze mną i przygotuj ciastka dla Świętego Mikołaja- kokosanki. Lekkie, chrupiące zewnątrz, a w środku delikatne i…