Kofty to nic innego jak grillowane lub pieczone szaszłyki z mięsa mielonego.
Dziś pokaże Ci jak przygotować kofty ze słodką kukurydzą i botwinką.
Przepis poniżej.

Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 1 pęczek botwinki
- 4 łyżki kukurydzy
- Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
- 1 jajko
Przygotowanie:
Do miski dodaj mięso mielone, 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka, posiekaną botwinkę, kukurydzę oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie formuj kofty. Nadziewaj je na drewniane kijki do szaszłyków. Grilluj je na grillu elektrycznym po 3 minuty z każdej strony. Czas pieczenia lub grillowania na patelni grillowej może być nieco dłuższy.
Gotowe kofty podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie to są kulki ziemniaczane o mizeria.