Konfitura ze śliwek i cynamonu
Zesmakuj ze mną pysznej konfitury, którą przygotujesz w piekarniku.
Konfitura ta nie wymaga mieszania. Cynamon nadaje śliwkom wspaniały smak.
W dodatku konfitura ta jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
- 2 kg śliwek
- 300 g cukry trzcinowego
- 1 łyżka cynamonu
Przygotowanie:
Śliwki umyj, wyjmij pestki, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Tak przygotowane śliwki posyp cynamonem, a także cukrem trzcinowym.
Całość piecz 3 godziny w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni. Konfitura ta nie wymaga mieszania.
Konfiturę przełóż do słoiczków, zakręć i postaw do góry dnem by móc cieszyć się smakiem w zimie.
Konfiturę możesz wykorzystać do naleśników, placków herbat, owsianek i innych słodkości jakie będziesz przygotowywać.
I gotowe!