Krem ze szparagów z jajkiem poche

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Szparagi to warzywo iście wiosenne. Zostały Ci może łodygi ze szparagów? Przygotuj krem z jajkiem poche. To idealny przepis na posiłek typu zero waste.

Składniki:
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1,5l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki jogurtu  greckiego
Przygotowanie:

Do garnka wlej bulion. Dodaj szparagi. Całość gotuj 10 minut. Następnie blenduj. Dodaj mleczko kokosowe. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z jajkiem poche, jogurtem greckim i bagietką cebulową lub grzankami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Rustykalny torcik z kremem malinowym i galaretką malinową

SkładnikiBiszkopt (na tortownicę 24 cm, 4 blaty): • 6 jajek• 180 g cukru• 180 g mąki pszennej• 1…

Jesienne naleśniki z serem, miodem, malinami i śliwkami

Zesmakuj ze mną pysznych naleśników, które mają zaledwie 500 kcal. Z proporcji, które widzisz poniżej wychodzą dwa naleśniki…

Kakaowe mini omlety podane z owocami, skyrem i ciasteczkami oreo

Zesmakuj ze mną pysznych mini omletów. Kakaowe lekkie omlety z dodatkiem sezonowych owoców, skyru, a także kruszonych ciasteczek…