Lekka pasta jajeczna z awokado

28.03.2023
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 ogórek gruntowy 
  • 1 awokado 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • Sok z 1/2 cytryny 
  • 3 łyżki skyru
  • Sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Pokrój je w kostkę. W kostkę pokrój również awokado i ogórka. Dodaj pokrojone składniki do miski. Całość skrop sokiem z cytryny. Dodaj skyr lub jogurt grecki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Karpatka z kremem mascarpone i owocami 

Zesmakuj ze mną mojej wersji karpatki. Karpatka ta jest inna. Nie jest tradycyjna, ponieważ krem budyniowy zmieniłam na…

Leniwe ruskie pierogi. Pyszny smak tradycyjnych pierogów bez konieczności lepienia.

Leniwe ruskie pierogi to nowoczesna odsłona klasycznego dania, które doskonale łączy smak tradycyjnych pierogów ruskich z wygodą i…

Jagodowo-borówkowa chmurka

Zesmakuj ze mną pysznego ciasta z jagodami. Jasny biszkopt z dwóch jaj, do tego galaretka kokosowa z jagodami…