Lekka pasta jajeczna z awokado

28.03.2023
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 ogórek gruntowy 
  • 1 awokado 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • Sok z 1/2 cytryny 
  • 3 łyżki skyru
  • Sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Pokrój je w kostkę. W kostkę pokrój również awokado i ogórka. Dodaj pokrojone składniki do miski. Całość skrop sokiem z cytryny. Dodaj skyr lub jogurt grecki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pieczony bakłażan z mozzarellą, pomidorami i bazylią

Składniki: (na 2 porcje): 1 średni bakłażan 2–3 pomidory (najlepiej mięsiste, np. malinowe lub roma) 1 kulka mozzarelli…

Fasolka szparagowa w zalewie pomidorowej – przepis na zimę

Składniki: (na ok. 6–8 słoików 500 ml): 2 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) 1 kg pomidorów (lub…

Morele w syropie

Składniki: 1,5 kg dojrzałych moreli (twardawych, ale nie niedojrzałych) 1 litr wody 400 g cukru sok z 1…