Letnia vege pizza na spodzie z ciasta francuskiego 

31.07.2022
Czas przygotowania: 25 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥖1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 🌱4 łyżeczki pesto bazyliowego 
  • 🥒1/2 cukini 
  • 🍅2 pomidory 
  • 🧀1/2 kostki sera feta 
  • 🥬pietruszka do posypania 
Przygotowanie:

Rozwiń ciasto francuskie. Posmaruj je pesto. Następnie cienko pokrój cukinię lub zrób paski za pomocą obieraczki. Dodaj również pokrojone pomidory, a na końcu dodaj ser feta. Całość wstaw do piekarnika na 17 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Gotową pizzę posyp posiekaną pietruszką i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
 Lukier.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 30 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, miłośnicy słodkich uniesień! Dzisiaj skierujemy…

Schab pieczony w ziołach – domowa wędlina

Składniki: 1–1,2 kg schabu bez kości 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka suszonego…

Śliwki w syropie do słoików

Składniki: 2 kg dojrzałych, jędrnych śliwek (najlepiej węgierek) 1 litr wody 500 g cukru 2–3 goździki do każdego…