Letnia vege pizza na spodzie z ciasta francuskiego 

31.07.2022
Czas przygotowania: 25 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥖1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 🌱4 łyżeczki pesto bazyliowego 
  • 🥒1/2 cukini 
  • 🍅2 pomidory 
  • 🧀1/2 kostki sera feta 
  • 🥬pietruszka do posypania 
Przygotowanie:

Rozwiń ciasto francuskie. Posmaruj je pesto. Następnie cienko pokrój cukinię lub zrób paski za pomocą obieraczki. Dodaj również pokrojone pomidory, a na końcu dodaj ser feta. Całość wstaw do piekarnika na 17 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Gotową pizzę posyp posiekaną pietruszką i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Deserki malinowe z budyniowo-pistacjowym kremem

Składniki: Biszkopty:2 jajka60 g cukru60 g mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy:1 opakowanie…

Waniliowy sernik z pistacjami i kandyzowanymi plastrami mandarynek

Spód:200 g herbatników maślanych80 g masła (rozpuszczonego) Masa sernikowa:1 kg twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka)250 g…

Konfitura ze śliwek i cynamonu

Zesmakuj ze mną pysznej konfitury, którą przygotujesz w piekarniku. Konfitura ta nie wymaga mieszania. Cynamon nadaje śliwkom wspaniały…