Makaron z bazylikowym pesto i orzechami

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Obiad ten jest idealny dla osób cierpiących na wieczny brak czasu. 5 minut przygotowań, chwila oczekiwań aż makaron się ugotuje i gotowe. Prosto, smacznie i zdrowo w kilkanaście minut.

Składniki:
  • 140 g makaronu
  • 1 doniczka świeżej Bazyli
  • orzechy włoskie 2 garści
  • 4 łyżki oleju
  • tarty ser mozzarella
  • sól
Przygotowanie:

Makaron gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Bazylię zetnij. Do miski dodaj bazylię, orzechy, ser oraz sól do smaku. Całość blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ugotowany makaron przełóż do Pesto. Wymieszaj i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Placuszki z serka wiejskiego o kinderkowym smaku

Składniki: 🥄4 łyżki serka wiejskiego🥄4 łyżki mąki 🥚1 jajko 🥄1/2 łyżeczki sody oczyszczonej🥄4 łyżeczki kremu kinderkowego lub 4 kostki kinderków…

Pączki z nadzieniem (klasyczne z dżemem)

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 450–550) 200 ml ciepłego mleka 50 g cukru 25 g świeżych…

Sałatka na zimę  z ogórków i pomidorów w aromatycznym, lekko kwaśnym zalewie.

Składniki: (na 6 słoików 0,5 l) Ogórki gruntowe – ok. 1,5 kg (małe, wyborne na kiszenie) Pomidory –…