Makaron ze szparagami w sosie paprykowo-pomidorowym
Szparagowe wiosenne szaleństwo. Szparagi to idealny dodatek do makaronów jaj, ale świetnie smakują również z szynką parmeńską. Poniżej pomysł na szybki obiad. Zakochasz się w nim. Obiecuję 🙂

Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- 140 g makaronu
- 3 pomidory
- 2 papryki
- 1 pierś z kurczaka
- sól
- przyprawa do mięs
Przygotowanie:
Pomidory i paprykę piecz 20 minut w piekarniku. Pomidory przetrzyj przez sito, a z papryki pozbądź się skóry i gniazd nasiennych. Całość razem blenduj. Kurczaka obsyp przyprawami. Piecz 20 minut w 180°. Przecier z pomidorów i papryki wlej na patelnię. Redukuj poprzez gotowanie na małym ogniu. Szparagi umyj. Pokrój na mniejsze kawałki, a następnie wrzuć do sosu pomidorowo-paprykowego. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dopraw solą i ulubionymi przeprawami. Kurczaka pokrój. Całość podawaj z makaronem.
Smacznego!