Makaronowa sałatka z młodym zielonym groszkiem oraz czerwonym pesto🥗

31.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Do jej przygotowania potrzebujesz:
  • 🍜150g makaronu (u mnie to makaron warzywny)
  • 150 g groszku zielonego 
  • 150 g ciecierzycy ze słoika 
  • 🥬1 pęczek koperku 
  • 🧀1 ser halloumi 
Sos:
  • 🥄3 łyżeczki czerwonego pesto
  • 🥄5 łyżeczek jogurtu greckiego 
  • 🥄3 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią do smaku 
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj ugotowany makaron, groszek, ciecierzycę, posiekany koperek oraz pokrojony ser halloumi. Do miski dodaj również pesto i jogurt grecki. Całość wymieszaj I dopraw przyprawami (suszone pomidory i bazylia). 

I gotowe !

Smaczengo!
< Powrót
Zobacz również:
Kiszona kapusta z marchewką do słoika

Składniki: 2 kg białej kapusty 2 średnie marchewki 1 płaska łyżka soli kamiennej niejodowanej (na każde 1 kg…

Kwiaty cukinii faszerowane serem w cieście

Składniki: Do nadzienia: 8–10 kwiatów cukinii (świeżych, najlepiej z młodych cukinii) 150 g serka śmietankowego (np. typu Philadelphia,…

Pikantne ogórki w stylu kimchi  

Składniki: 1 kg świeżych ogórków gruntowych (średniej wielkości) 1 marchewka (starta w cienkie paski) 1 cebula (pokrojona w…