Makaronowa sałatka z młodym zielonym groszkiem oraz czerwonym pesto🥗

31.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Do jej przygotowania potrzebujesz:
  • 🍜150g makaronu (u mnie to makaron warzywny)
  • 150 g groszku zielonego 
  • 150 g ciecierzycy ze słoika 
  • 🥬1 pęczek koperku 
  • 🧀1 ser halloumi 
Sos:
  • 🥄3 łyżeczki czerwonego pesto
  • 🥄5 łyżeczek jogurtu greckiego 
  • 🥄3 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią do smaku 
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Do miski dodaj ugotowany makaron, groszek, ciecierzycę, posiekany koperek oraz pokrojony ser halloumi. Do miski dodaj również pesto i jogurt grecki. Całość wymieszaj I dopraw przyprawami (suszone pomidory i bazylia). 

I gotowe !

Smaczengo!
< Powrót
Zobacz również:
Mini pączki serowe

Składniki: 250 g chudego twarogu (można użyć półtłustego dla bardziej kremowej konsystencji) 1 jajko 2 białka jaj (opcjonalnie…

Pierogi Leniwe – Klasyka Polskiej Kuchni w Nowym Wydaniu

Pierogi leniwe to jedno z tych dań, które wzbudzają ciepłe wspomnienia domowego obiadu, przywołując smaki dzieciństwa. Choć nazwa…

Noworoczne przepisy na zdrowy start – lekkie i pożywne śniadania

Nowy Rok to idealny moment, aby rozpocząć zdrowsze nawyki żywieniowe i zadbać o siebie. Jak mówi przysłowie: „Śniadanie…