Marynowane cytryny w miodzie

2.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 4 cytryny
  • 600 g płynnego miodu wielokwiatowego

Dodatki:

biała herbata

Przygotowanie:

Cytryny dokładnie umyj.

Pokrój je w plasterki. Włóż je do słoika, a następnie zalej płynnym miodem.

Uszczelnij słoik pokrywką.

Odstaw słoik na minimum 3/4 dni.

Po tym czasie możesz dodawać marynowane cytryny do białej herbaty.

Marynowane cytryny po otwarciu przechowuj w lodówce.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Deserki w szklankach

Składniki: (na 6–8 porcji) Spód ciasteczkowy: 200 g korzennych ciastek (np. pierniczków)- mogą być zwykłe herbatniki 50 g…

Zielone kopytka (szpinakowe)

Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków (najlepiej z dnia poprzedniego) 150 g świeżego szpinaku (lub mrożonego, dobrze odsączonego) 1…

Śliwki w syropie do słoików

Składniki: 2 kg dojrzałych, jędrnych śliwek (najlepiej węgierek) 1 litr wody 500 g cukru 2–3 goździki do każdego…