Marynowane cytryny w miodzie z kurkumą i imbirem

2.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie z kurkumą i imbirem.

Jest ona świetnym dodatkiem do herbaty lipowej, która świetnie rozgrzewa organizm w trakcie przeziębień.

Cytryny z imbirem i kurkumą skutecznie pomagają w zwalczaniu jesiennych przeziębień.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 3 cm imbiru
  • 3 cm kurkumy
  • 400 ml miodu lipowego

Dodatki:

Suszony kwiat lipy

Przygotowanie:

Imbir i kurkumę pokrój w cienkie plasterki.

Cytryny umyj i również pokrój. Wszystkie składniki przełóż do słoika.

Zalej je miodem. Odstaw na 3/4 dni w ciepłe miejsce.

Zamarynowane cytryny podawaj z herbatą z suszonych kwiatów lipy.

Po otwarciu słoik z miodem przechowuj w lodówce.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Karmelowo-kawowy sernik gotowany 

Zesmakuj razem ze mną i przygotuj najprostszy sernik jaki tylko istnieje! Gotowany sernik o smaku karmelowo-kawowym. przygotowanie zajmie…

Wege pasztet z białej fasoli

Składniki : • 500 g białej fasoli z puszki • 2 duże cebule • 2 pietruszki • 2…

Sałatka z rukolą i tortellini

Składniki: 1 opakownie tortellini 1 słoik pomidorów suszonych 6 ogórków kiszonych 2 garsci rukoli 1/2 puszki kukurydzy Sos:…