Marynowane cytryny w miodzie z kurkumą i imbirem
Zesmakuj ze mną pysznej cytryny marynowanej w miodzie z kurkumą i imbirem.
Jest ona świetnym dodatkiem do herbaty lipowej, która świetnie rozgrzewa organizm w trakcie przeziębień.
Cytryny z imbirem i kurkumą skutecznie pomagają w zwalczaniu jesiennych przeziębień.
Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
- 3 cm imbiru
- 3 cm kurkumy
- 400 ml miodu lipowego
Dodatki:
Suszony kwiat lipy
Przygotowanie:
Imbir i kurkumę pokrój w cienkie plasterki.
Cytryny umyj i również pokrój. Wszystkie składniki przełóż do słoika.
Zalej je miodem. Odstaw na 3/4 dni w ciepłe miejsce.
Zamarynowane cytryny podawaj z herbatą z suszonych kwiatów lipy.
Po otwarciu słoik z miodem przechowuj w lodówce.
I gotowe!