Mini ptysie z kremem mascarpone

Składniki:
- 110 g masła
- 260 ml wody
- 180 g mąki
- 3 jajka
Przygotowanie:
W rondelku zagotuj masło z wodą.
Następnie dodaj mąkę. Całość energicznie mieszaj aż ciasto będzie błyszczące. Ciasto ostudź, a następnie dodawaj jajka, każde pojedynczo. Miksuj na najniższych obrotach.
Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj małe ptysie na papier do pieczenia. Piecz ptysie w rozgrzanym piekarniku góra dół ok 25 min w 200 stopniach.
Pamiętaj, że nie wolno otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Po upieczeniu zostaw na chwilkę w piekarniku. Wyjmij je z piekarnika. Ostudź, a następnie nadziewaj kremem.
Krem do ptysi:
- 1 opakowanie śmietanki 30%
- 2,5 płaskich łyżek cukru pudru
- 250 g mascarpone
Przygotowanie:
Całość razem miksuj do uzyskania gęstego, jednolitego i gęstego kremu.
Nadziewać ptysie od dołu. Robić dziurkę nożem i krem aplikować poprzez rękaw do pieczenia.
I gotowe
Smacznego!