Mini serniczki o smaku kukułki

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • 500 g sera twarogowego z wiaderka (ja używam tego z specjały regionu)
  • 250 g jogurtu greckiego
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki erytrytolu
  • 1 budyń bez cukru
  • 2 łyżeczki kakao
Dodatki:
  • 1 łyżeczka kajmaku o smaku kukułki 
  • 1 łyżeczka siekanych migdałów 
  • 1 łyżeczka słonych pistacji 
Przygotowanie:

Do miski dodaj twaróg, jogurt grecki, jajko, erytrytol, a także budyń bez cukru. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i wymieszaj. Przygotuj foremki do mini pączków lub babeczek. Wypełnij je masą serową. Wykładaj białą masę na przemian z kakaową. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz mini serniczki przez 15 minut. Poczekaj aż serniczki ostygną. Następnie wyłóż na serniczki kajmak i posyp je orzechami i pistacjami. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kiszona rzodkiewka

Składniki: 2 pęczki rzodkiewek (świeżych, jędrnych) 3–4 ząbki czosnku 1–2 baldachy kopru (świeży lub suszony) 1 litr przegotowanej,…

Ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwiń. Pokrój je na 20 prostokątów.…

Pyszna i lekka sałatka z brokułem, fetą i jajkiem

Składniki: 1 średni brokuł 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 kostki sera feta (ok. 100–150 g) 1/2 puszki…