Mini tarty z morelami

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Kruche ciasto i soczyste morele z orzeźwiającą nutą mięty. Coś wspaniałego. O tym musisz się przekonać sam/sama! Przygotuj ze mną ten prosty, pyszny i efektowny przepis.

Składniki na spód:
  • 180 g płatków owsianych
  • 80 g mielonych migdałów
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 60 ml oleju kokosowego
  • 3 banany
  • 4 łyżki miodu
Składniki dodatkowe:
  • 1 kg moreli
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • świeża mięta
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszaj. Zagnieć  ciasto i wyłóż nim foremki. Na wyłożone foremki ciastem, połóż papier do pieczenia i obciąż je fasolą. Piecz je przez 20 minut w 180 stopniach.  Gdy spody się upieką, ostudź  je i przygotuj morelowe nadzienie.

Morele pokrój, przełóż do garnka, dodaj cukier, dok z cytryny. Duś przez 5 minut. Tak przygotowanym nadzieniem wykładaj owsiane tarta letki. Udekoruj je i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Domowy zakwas z buraków (z czosnkiem i przyprawami)

Składniki: • 1 kg buraków (obranych i pokrojonych w plastry lub kawałki)• 4–5 ząbków czosnku (obranych lub przekrojonych…

Cynamonowe warkocze drożdżowe (Kanelbullar)

Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 450–550) 200 ml mleka (ciepłego) 80 g masła (roztopionego) 80…

Konserwa mięsna w słoiku – przepis

Składniki: (na ok. 6 słoików 500 ml): 2 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku surowego 3 ząbki czosnku…