Mocno czekoladowe Brownie z lodami, borówkami i miętą

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 150 g mąki pszennej
  • 120 g masła
  • 180 g cukru
  • 3 czubate łyżki kakao
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 ml mleka
  • 5 jajek
Przygotowanie:

Do rondelka włóż masło, mleko oraz czekoladę. Całość rozpuść . Możesz zrobić to również w kąpieli wodnej. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaj mąkę oraz kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki.  Do masy jajecznej dodaj rozpuszczoną masę czekoladową. Całość delikatnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Wylej ciasto do wyłożonej papierem foremki. Piecz 40/45 minut (do suchego patyczka).

Tak przygotowane Brownie najlepiej smakuje z lodami oraz świeżymi owocami, a jeśli lubisz czekoladę to przygotuj polewę czekoladową i ciesz się mocno czekoladowym smakiem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Szarlotka Inaczej- ciasto z prażonymi jabłkami, delicjami i kremem mascarpone

Zesmakuj ze mną szarlotki, ale nie takiej zwykłej- przygotowanej inaczej. Jasny, delikatny biszkopt, prażone jabłka z zieloną galaretką,…

Domowy makaron pappardelle z duszoną piersią indyka i ajvarem

Ajvar w połączeniu z domowym makaronem i piersią z indyka to świetna propozycja na jesienny, pełen smaków obiad.…

Uszka z grzybami

Zesmakuj ze mną pysznych, tradycyjnych uszek z grzybami. Uszka te są tradycyjne w smaku, jednak sposób ich lepienia…