Mocno czekoladowe Brownie z lodami, borówkami i miętą

Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 120 g masła
- 180 g cukru
- 3 czubate łyżki kakao
- 250 g gorzkiej czekolady
- 250 ml mleka
- 5 jajek
Przygotowanie:
Do rondelka włóż masło, mleko oraz czekoladę. Całość rozpuść . Możesz zrobić to również w kąpieli wodnej. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaj mąkę oraz kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki. Do masy jajecznej dodaj rozpuszczoną masę czekoladową. Całość delikatnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Wylej ciasto do wyłożonej papierem foremki. Piecz 40/45 minut (do suchego patyczka).
Tak przygotowane Brownie najlepiej smakuje z lodami oraz świeżymi owocami, a jeśli lubisz czekoladę to przygotuj polewę czekoladową i ciesz się mocno czekoladowym smakiem.
I gotowe
Smacznego!