Hot dogi z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami 

13.06.2022
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 6 łyżeczek ketchupu/sosu barbecue od @kfdnutririon
  • 6 parówek 
  • 1 jajko 
  • Sezam do posypania
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwiń, podziel na 6 części. Na każdą część połóż po łyżeczce ketchupu/sosu barbecue. Następnie połóż szparagi i parówki. Całość zwiń w rulon, a następnie obwiniać paskiem z ciasta francuskiego. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem. Piecz 20 minut w 200 stopniach. 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Krokiety z soczewicą 

Składniki na ciasto naleśnikowe: 🥛1 szklanka mąki 🥚🥚2 jajka 🥛1 szklanka mleka 🥛3/4 szklanki wody gazowanej 🧂1/2 łyżeczki…

Kurczak z brokułami w kremowym sosie 🥦 

Zesmakuj ze mną delikatnego kurczaka w kremowym sosie brokułowym z marynowaną cebulką. Przepis znajdziesz poniżej  Składniki: 1 pierś…

Rolada z kurczakiem na imprezę- prosty i szybki przepis, który zaskoczy gości.

Planujesz imprezę i zastanawiasz się, co podać gościom? Szybkie i smaczne przekąski to klucz do udanego przyjęcia! Niezależnie…