Tosty z awokado, pomidorem malinowym, zielonymi szparagami i jajkiem poche 

13.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 1 awokado hass
  • 1 pomidor malinowy 
  • 4 kromki chleba tostowego 
  • 1/4 pęczka szparagów 
  • 1 jajko
  • Sok z cytryny 
Przygotowanie:

Rozgrzej opiekacz. Ja korzystam z opiekacza z wymiennymi nakładkami od firmy @breville. Rozłóż chleb tostowy, połóż na niego pokrojone awokado oraz pomidora malinowego. Całość zapiecz. W małym garnku zagotuj wodę. Wlej do wody sok z cytryny, następnie zrób wir i wbij jajko. Jajko wyjmij po około 3 minutach za pomocą łyżki cedzakowej. Szparagi usmaż na maśle lub ugotuj.

Tosty połóż na talerzu, następnie połóż szparagi oraz jajko poche. Jajko przetnij tak by wypłynęło żółtko i gotowe.

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Maślane rogale z gryczaną kruszonką 🥐

Składniki na ciasto drożdzowe: 550 g mąki orkiszowej/pszennej140 ml mleka roślinnego/krowiego35 g świeżych drożdży 3 płaskie łyżeczki soli100 g…

Ryba po grecku-dorsz czarny po grecku

Zesmakuj ze mną pysznej ryby. Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Dziś przychodzę z…

Wiśniowo-czekoladowe cappuccino z delicjami

Czekoladowy biszkopt, wiśnie w galaretce, delicje wiśniowe i kawowo-czekoladowy krem mascarpone.  Skusicie się? Przepis czeka na Was poniżej.…