Naleśniki cytrynowe z bezą i jeżynami

Składniki na ciasto:
- 🥛1 szklanka mąki pszennej
- 🥚3 jajka
- 🥛200 ml wody gazowanej
- 🥛250 ml mleka
- 🔪20 g roztopionego masła
- 🥄2 łyżki cukru wanilinowego
- 🥄szczypta soli
Dodatki:
- 🔪150 g twarogu
- 🥄150 g jeżyn
- 🥄50 g bez
- 🥄3 łyżki jogurtu cytrynowego
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Użyj do tego miksera. Rozgrzej patelnię do naleśników. Smaż naleśniki z każdej strony do zarumienienia.
W miseczce wymieszaj twaróg, jeżyny oraz jogurt cytrynowy.
Kładź na jeden naleśnik 2 łyżki farszu, a następnie posypuj farsz pokruszonymi bezami. Całość zwijaj tak jak krokiety.
I gotowe!