Omlet z truskawkami z 3 składników 

4.07.2023
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥚🥚🥚3 jajka (mi trafiło się jedno z podwójnym żółtkiem) 😃
  • 🍓🍓2 duże truskawki 
  • 🥄1 łyżeczka masła 
Przygotowanie:

Białka oddziel od żóltek. Białka ubij na sztywno. Do ubitych białek dodaj żółtka i na delikatnych obrotach całość wymieszaj. Pokrój truskawki. Dodaj je do masy jajecznej. Rozgrzej patelnię. Wylej masę. Smaż omlet pod przykryciem. Po 5 minutach smażenia na małym ogniu przełóż omlet na drugą stronę. Drugą stronę smaż 2 minuty.

Podawaj ze świeżymi truskawkami i cukrem pudrem lub mielonym erytrytolem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Chleb pieczony w garnku (tzw. chleb z gara) z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem

Składniki: 500 g mąki pszennej (typ 550 lub 650) 350 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki…

Słodko-kwaśna surówka słoikowa z kapusty, marchewki, papryki i rzodkiewki

Składniki: (pojemność: 2 słoiki po 500 ml) Warzywa: ½ małej główki białej kapusty (ok. 500 g) 2 średnie…

Kolorowa  sałatka  warzywna w słoikach – sałatka na zimę

Składniki: 1 kg małych ogórków (pokrojonych w plasterki) 3–4 papryki (różne kolory: czerwona, żółta, zielona) 2–3 marchewki (w…