Omlet ze szparagami

13.06.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka 
  • 1 łyzka mąki
  • 4 łyżki mleka 
  • 1 łyżeczka sody 
  • 1/4 pęczka zielonych szparagów 
  • 8 g masła (łyżeczka)
Przygotowanie:

Jajka dodaj do miski, wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, mleko oraz sodę. Całość wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Rozpuść masło. Na rozgrzaną patelnię dodaj szparagi. Lekko je podsmaż, a następnie dodaj masę jajeczną. Całość smaż do zrumienienia z obu stron. I gotowe 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami

Zesmakuj ze mną pysznych racuchów z karmelizowanymi gruszkami i malinami. Pyszne racuchy, które nie wymagają długiego czasu wyrastania.…

Kotlet z sadzonym jajkiem

Schab moczony w mleku i cebuli. Chrupiąca panierka. Płynne żółtko, a do tego fasolka w pomidorach i pyszna,…

Omlet w tortilli-#frodogotuje

Składniki: Jajka (4 małe) Tortilla (1 placek) Szpinak (2 garści) Kiełki rzodkiewki (2 garści) Ser mozzarella (2 czubate…