Omletowe kanapki

4.07.2023
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • Jajka (2 sztuki)
  • Chleb tostowy (2 kromki)
  • Szczypiorek (3 łyżki siekanego)
  • Masło (2g)*jest ono opcjonalne gdy do Twojej patelni przywierają potrawy 
  • Ser kozi (1 plaster) może być żółty 
  • Passata pomidorowa (2 łyżki) 
Przygotowanie:

Do miski wbij jajka. Dodaj do nich Szczypiorek. Całość wymieszaj za pomocą widelca. Rozgrzej patelnię. Jeśli Twoja patelnia przywiera dodaj odrobinę oliwy. Na wylane jajka wyłóż dwie kromki chleba tostowego. Na chleb wyłóż passatę pomidorową, a także ser kozi. Złóż kanapki razem z masa jajeczną. Smaż z obu stron. 

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sałatka z ogórków z cebulą i koperkiem

Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 3 duże cebule 1 pęczek koperku (może być świeży lub mrożony) 2 łyżki…

Papryka konserwowa w słoikach – słodko-kwaśna, chrupiąca i aromatyczna

Składniki: Składniki: Na 6 średnich słoików: 2 kg czerwonej papryki (najlepiej mięsistej) 4–5 ząbków czosnku 6 liści laurowych…

Kurczak w kremowym sosie curry z cukinią

Składniki: 500 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę (~2 cm) 2 średnie cukinie (ok. 400 g), pokrojone…