Owsianka Kinder Bueno
Zesmakuj ze mną pysznej, a w dodatku zdrowej- czekoladowej owsianki o smaku Kinder Bueno.
Owsiankę tą można jeść zarówno po leżakowaniu w lodówce, jak również od razu po jej przygotowaniu. Różnica jest jedna- czekolada po leżakowaniu w lodówce jest zastygnięta, a od razu po przygotowaniu jest płynna.
Przepis na owsiankę poniżej.

Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 150 g skyru waniliowego
- 150 ml wrzątku
- 1 czubata łyżeczka kremu o smaku Kinderkowym- zamiennik- 1 batonik Kinder Bueno
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 2 łyżeczki kremu czekoladowego+1 łyżeczka oleju lub 5 kostek czekolady mlecznej+ jedna łyżeczka oleju (ciemna warstwa)
Przygotowanie:
Do miski dodaj płatki owsiane górskie. Zalej je wrzątkiem. Gdy płatki spęcznieją dodaj skyr waniliowy, krem kinderkowy lub pokrojony batonik Kinder Bueno i masło orzechowe. Całość wymieszaj.
W kąpieli wodnej rozpuść krem czekoladowy z olejem lub czekoladę z olejem. Gdy czekolada będzie płynna wylej ją na wcześniej przygotowaną owsiankę. Wstaw do lodówki na minimum 2h lub jedż owsiankę od razu. Tak przygotoaną owsiankę udekoruj batonikiem Kinder Bueno.
I gotowe!