Owsiany omlet z jagodami i jeżynami

10.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka (każde 50g)
  • 70 g mąki owsianej 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 70 g jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 50g jagód 
  • 50 g jeżyn
  • 6 g oleju do smażenia 
Przygotowanie:

Do miski dodaj jajka, mąkę, jogurt grecki, erytrytol, proszek do pieczenia. Całość zblenduj. Wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Wierzch ciasta posyp jeżynami i jagodami.

Omlet smaż z obu stron pod przykryciem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Mini serniczki o smaku kukułki

Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (ja używam tego z specjały regionu) 250 g jogurtu greckiego 1…

Śnieżna kostka z brzoskwiniami 

Składniki na biszkopt (blaszka 24×24): 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia…

Pierogi z serem i śliwkami

Pierogi z serem i śliwkami to wyjątkowe połączenie smaków, które idealnie wpisuje się w tradycję polskiej kuchni. Delikatne…