Owsiany omlet z jagodami i jeżynami

10.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka (każde 50g)
  • 70 g mąki owsianej 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 70 g jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 50g jagód 
  • 50 g jeżyn
  • 6 g oleju do smażenia 
Przygotowanie:

Do miski dodaj jajka, mąkę, jogurt grecki, erytrytol, proszek do pieczenia. Całość zblenduj. Wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Wierzch ciasta posyp jeżynami i jagodami.

Omlet smaż z obu stron pod przykryciem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Kluski Śląskie

Dziś przygotowałam dla Was coś naprawdę wyjątkowego - kulinarne podróżowanie po magicznym świecie smaków Śląska. Czy jest tu…

Makaronowa sałatka z 5 składników z brokułem

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki makaronowej. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 5…

Ogórki korniszone – przepis Babci Marysi

Składniki: Na 5–6 słoików 0,5 l: 2 kg małych ogórków gruntowych 5–6 ząbków czosnku 5–6 liści laurowych 10–15…