Owsiany omlet z jagodami i jeżynami

10.08.2022
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 2 jajka (każde 50g)
  • 70 g mąki owsianej 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 70 g jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 50g jagód 
  • 50 g jeżyn
  • 6 g oleju do smażenia 
Przygotowanie:

Do miski dodaj jajka, mąkę, jogurt grecki, erytrytol, proszek do pieczenia. Całość zblenduj. Wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Wierzch ciasta posyp jeżynami i jagodami.

Omlet smaż z obu stron pod przykryciem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Szpinakowy kopiec kreta z kremem straciatella i bananami

Szpinakowy kopiec kreta to połączenie ciasta leśny mech i kopiec kreta. Delikatny szpinakowy biszkopt, banany i krem mascarpone…

Naleśniki Malinowa Chmurka

Składniki na ciasto: 🥛1 szklanka mąki pszennej🥚3 jajka🥛200 ml wody gazowanej🥛250 ml mleka🔪20 g roztopionego masła 🥄2 łyżki cukru…

Ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwiń. Pokrój je na 20 prostokątów.…