Pieczona pierś z indyka w sosie musztardowym
Musztarda francuska i pieczona pierś z indyka to świetny pomysł na rodzinny obiad. Pierś jest delikatna, a wyrazisty smak sosu uzupełnia całe danie. Obiad szybki w przygotowaniu, bardzo zdrowy i niskokaloryczny.

Składniki:
- 1 pierś z indyka (około 1 kg)
- 3 łyżki pieprzu cytrynowego
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Pierś z indyka polej oliwą z oliwek, natrzyj pieprzem cytrynowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz przez 40 minut w 190 stopniach.
Musztardę francuską wymieszaj z jogurtem greckim i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Podawaj z upieczoną piersią.
Smacznego!