Pieczona pierś z indyka w sosie musztardowym

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Musztarda francuska i pieczona pierś z indyka to świetny pomysł na rodzinny obiad. Pierś jest delikatna, a wyrazisty smak sosu uzupełnia całe danie. Obiad szybki w przygotowaniu, bardzo zdrowy i niskokaloryczny.

Składniki:
  • 1 pierś z indyka (około 1 kg)
  • 3 łyżki pieprzu cytrynowego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Pierś z indyka polej oliwą z oliwek, natrzyj pieprzem cytrynowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz przez 40 minut w 190 stopniach.

Musztardę francuską wymieszaj z jogurtem greckim i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Podawaj z upieczoną piersią.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kakaowy sernik z makiem na jasnym biszkopcie

Zesmakuj razem ze mną i przygotuj najprostszy sernik jaki tylko istnieje! Gotowany sernik o smaku kakaowym z masą…

Wiejska szakszuka 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Cukinia (1/2 małej sztuki) Passata pomidorowa (400 g) Fasolka w pomidorach…

Rogale francuskie - pomysł na śniadanie w 25 minut🥐 

A do rogali masło orzechowe, banan i gorzka czekolada. Nieskromnie powiem, że przygotowanie takiego śniadania jest bardzo proste,…