Pieczona pierś z indyka w sosie musztardowym

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Musztarda francuska i pieczona pierś z indyka to świetny pomysł na rodzinny obiad. Pierś jest delikatna, a wyrazisty smak sosu uzupełnia całe danie. Obiad szybki w przygotowaniu, bardzo zdrowy i niskokaloryczny.

Składniki:
  • 1 pierś z indyka (około 1 kg)
  • 3 łyżki pieprzu cytrynowego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Pierś z indyka polej oliwą z oliwek, natrzyj pieprzem cytrynowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz przez 40 minut w 190 stopniach.

Musztardę francuską wymieszaj z jogurtem greckim i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Podawaj z upieczoną piersią.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Ryba po grecku-dorsz czarny po grecku

Zesmakuj ze mną pysznej ryby. Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Dziś przychodzę z…

PROTEINOWE placuszki pistacjowe (bez mąki) morelami i miętą

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu placuszki, które są świetnym pomysłem na śniadanie wysokobiałkowe. Pistacjowe białko w połączeniu…

Soczysty schab z warzywami i serową pierzynką

Składniki: 4 plastry dobrej jakości schabu  4 plastry pomidora malinowego  1/2 żółtej papryki sól i pieprz do smaku…