Pieczone podudzia z kurczaka

5.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Podudzia marynowane w miodzie z przyprawami kontrastującymi to rozpusta dla naszych kubków smakowych. Chrupiąca skórka, soczyste wnętrze… w połączeniu z kaszą lub ziemniakami tworzy nam obiad idealny.

Składniki:
  • 500 g pałek z kurczaka
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:

Do miski dodaj miód, musztardę, przyprawę do mięs, paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj. W tak przygotowanej marynacie obtaczaj pałki kurczaka. Zamarynowane pałki połóż na papierze do pieczenia. Piecz 40 minut w 180°.

Podawaj z kaszą gryczaną i ulubioną sałatką.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kluski leniwe z sosem malinowym-obiad w 15 minut

Zesmakuj ze mną pysznych leniwych z sosem malinowym, których przygotowanie zajmie Ci maksymalnie 15 minut. Twarogowe kluski i…

Burger w tortilli/wrap z wołowiną, pieczarkami i jajkiem

Składniki: 2 tortille 200 g siekanej wołowiny 50 g sera mozarella 6 pieczarek garść szpinaku  1 łyżeczka masła …

Pigwowiec marynowany w miodzie

Zesmakuj ze mną pigwowca marynowanego w miodzie. Jest to niesamowita bomba witaminowa, gdyż pigwowiec ma w swoim składzie…