Pieczony schab z żółtym serem i pieczarkami
Zesmakuj ze mną schabu pod serową pierzynką.
Pyszny obiad w dosłownie 35 minut.
Skusisz się?
Przepis poniżej.

Składniki dla 4 osób:
- 4 plastry schabu
- 4 plastry wędzonego sera
- 150 g pieczarek
- 1 łyżeczka masła
- Natka pietruszki
- 1 mała cebula
- Ulubiona przyprawa do mięs
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pieczarki umyj, osusz, a następnie pokrój w talarki. Rozgrzej patelnię, dodaj masło, a następnie dodaj pieczarki. Smaż pieczarki maksymalnie 3/4 minuty.
Schab rozłóż na desce. Posyp go przyprawami. Na Schab połóż pieczarki, pokrojoną w talarki cebulę (cebula musi być surowa, a talarki cienkie) i natkę pietruszki.
Całość przykryj plastrem sera. Ser musi przykrywać mięso.
Podczas pieczenia Składniki znajdujące się pod serem puszczą soki, a dzięki temu Schab będzie soczysty. Tak przygotowany Schab piecz 20/25 minut w 190 stopniach.
I gotowe!