Pierś z indyka duszona na parze z kluskami lanymi i burakiem

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • pieprz pomarańczowy
  • sól
  • 200 g klusków lanych
  • 3 buraki parowane
  • ser feta
Przygotowanie:

Pierś z indyka obtocz pieprzu cytrynowym. Do garnka nalej wodę, na wierzch włóż sito, a do sita włóż pierś z indyka. Gotuj pierś na parze około 40/45 minut. Gotową pierś z indyka pokrój w grube plastry. Podawaj z kluskami lanymi, serem feta oraz parowanymi burakami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Tarta rustykalna z porzeczkami

Kruche jogurtowe ciasto: 🥛400 g mąki pszennej np. tortowej 🥄 180 g masła✅️ 120 g erytrytolu/ cukru ✅️1,5 łyżeczki proszku…

Rolada z salami- szybka przekąska na imprezę

Do przygotowania tej rolady potrzebujesz: 1 spód do pizzy 8 plastrów salami 8 plastrów żółtego sera 1/2 żółtej…

Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami

Składniki: 🥄4 łyżki mąki pszennej 🥛 4 łyżki serka wiejskiego  🥄2 łyżki jogurtu greckiego 🥄½ łyżeczki proszku do…