Pierś z indyka duszona na parze z kluskami lanymi i burakiem

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • pieprz pomarańczowy
  • sól
  • 200 g klusków lanych
  • 3 buraki parowane
  • ser feta
Przygotowanie:

Pierś z indyka obtocz pieprzu cytrynowym. Do garnka nalej wodę, na wierzch włóż sito, a do sita włóż pierś z indyka. Gotuj pierś na parze około 40/45 minut. Gotową pierś z indyka pokrój w grube plastry. Podawaj z kluskami lanymi, serem feta oraz parowanymi burakami.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kremowy sernik waniliowy z musem truskawkowym

Kremowy sernik waniliowy z musem truskawkowym i świeżymi truskawkami to przepyszne, letnie ciasto, które łączy w sobie lekkość…

Tartaletki z cytrynowym kremem lemon curd 

Składniki na tartaletk (6 porcji): 🥛300g mąki pszennej 🥄140g masła 🥄90g cukru drobnego lub erytrytolu 🥄szczypta soli 🥛2…

Wiejska szakszuka 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Cukinia (1/2 małej sztuki) Passata pomidorowa (400 g) Fasolka w pomidorach…