Pierś z indyka w sosie z żółtych pomidorów
Żółte pomidory zawierają w sobie niesamowitą słodycz. W połączeniu z soczystym kurczakiem i mleczkiem kokosowym tworzą danie idealne. Danie proste w przygotowaniu z mnóstwem pełnowartościowych składników odżywczych.

Składniki:
- 1/2 piersi z indyka
- 4 żółte pomidory
- 1/2 słoika ciecierzycy
- 1 łyżeczka curry
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- 100 ml śmietanki 30% lub mleczka kokosowego
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Pomidory piecz w piekarniku przez 20 minut. Po tym czasie przetrzyj je za pomocą sitka. Pierś z indyka pokrój w kostkę. Patelnię rozgrzej, dodaj olej, a następnie wrzuć pierś indyka. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą curry. Do usmażonego indyka dodaj przecier z pomidorów, ciecierzycę oraz mleczko kokosowe/śmietankę. Całość duś przez 5/7 minut i gotowe.
Smacznego!