Pierś z indyka w sosie z żółtych pomidorów

8.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Żółte pomidory zawierają w sobie niesamowitą słodycz. W połączeniu z soczystym kurczakiem i mleczkiem kokosowym tworzą danie idealne. Danie proste w przygotowaniu z mnóstwem pełnowartościowych składników odżywczych.

Składniki:
  • 1/2 piersi z indyka
  • 4 żółte pomidory
  • 1/2 słoika ciecierzycy
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml śmietanki 30% lub mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oleju
Przygotowanie:

Pomidory piecz w piekarniku przez 20 minut. Po tym czasie przetrzyj je za pomocą sitka. Pierś z indyka pokrój w kostkę.  Patelnię rozgrzej, dodaj olej, a następnie wrzuć pierś indyka. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą curry. Do usmażonego indyka dodaj przecier z pomidorów, ciecierzycę oraz mleczko kokosowe/śmietankę. Całość duś przez 5/7 minut i gotowe.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Kotlet z sadzonym jajkiem

Schab moczony w mleku i cebuli. Chrupiąca panierka. Płynne żółtko, a do tego fasolka w pomidorach i pyszna,…

Mini serniczki o smaku kukułki

Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (ja używam tego z specjały regionu) 250 g jogurtu greckiego 1…

Biszkopt prostokątny.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 31 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, entuzjaści słodkich przyjemności! Dzisiaj skierujmy…