Placuszki twarogowe z bazylią i szpinakiem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

W tym momencie szpinak nabiera innego smaku i znaczenia. Kilka minut przygotowań, kolejne kilka smażenia i pyszna kolacja gotowa.

Składniki:
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 200 g twarogu
  • 1 duża garść liści bazylii
  • 120 ml mleka
  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie zblenduj. Smaż na beztłuszczowej patelni. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. serkiem wiejskim i szczypiorkiem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Jajecznica z boczniakami

Składniki: 4 jajka1 opakowanie boczniaków3 łyżki szczypiorku lub młodej cebulki8g masłasól i pieprz do smakupieczywo Przygotowanie: Szczypiorek lub…

Gnocchi z mięsem mielonym i bazyliowym pesto 

Obiad typu "nie wygląda, a obłędnie smakuje". Serio! 3 składniki i maksymalnie 10 minut przygotowań. Szybko, prosto i…

Pączki o smaku toffifee

Składniki: 140 ml mleka migdałowego lub krowiego 20g drożdży  60 g cukru/erytrytolu  500 g mąki pszennej  100 g…