Placuszki twarogowe z bazylią i szpinakiem

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

W tym momencie szpinak nabiera innego smaku i znaczenia. Kilka minut przygotowań, kolejne kilka smażenia i pyszna kolacja gotowa.

Składniki:
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 200 g twarogu
  • 1 duża garść liści bazylii
  • 120 ml mleka
  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie zblenduj. Smaż na beztłuszczowej patelni. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. serkiem wiejskim i szczypiorkiem.

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Sałatka z tortellini i kiszonymi ogórkami

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki z tortellini w roli głównej. Do jej…

Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty. Przepis znajdziesz poniżej Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty1 papryka…

Letni przepis na pyszny makaron

Składniki na dwie porcje poniżej: pomidorki koktajlowe (250g) Papryczki padron (4 sztuki) Pomidor malinowy (1 sztuka) Sól (szczypta)…