Placuszki z serka wiejskiego o kinderkowym smaku

30.08.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 🥄4 łyżki serka wiejskiego
  • 🥄4 łyżki mąki 
  • 🥚1 jajko 
  • 🥄1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 🥄4 łyżeczki kremu kinderkowego lub 4 kostki kinderków

*opcjonalnie cukier puder/erytrytol do posypania

Przygotowanie:

Do miski dodaj serek, mąkę, sodę oraz jajko. Całość wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki. Rozgrzej patelnię. Jeśli Twoja patelnia przywiera użyj oliwy. Następnie uformuj placuszki. Na środek nich nałóż krem kinderkowy lub kostkę czekoladki Kinder. Smaż na małym ogniu do zarumienienia. 

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Fasolka szparagowa konserwowa na zimę

Składniki: 2 kg żółtej fasolki szparagowej 1 litr wody 1,5 łyżki soli kamiennej (nie jodowanej) 2 łyżki cukru…

Meksykańska sałatka z czarną fasolą, kukurydzą i kremowym sosem awokado

Składniki: Sałatka: 1 główka sałaty lodowej (ok. 300 g), porwana na mniejsze kawałki 200 g czarnej fasoli z…

Schab pieczony z buraczkami i ziemniakami

Składniki: Mięso: 800 g schabu bez kości 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki…