Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Pomysł na polędwiczki, które z miękkości rozpływają się w ustach. Przygotowanie zajmie Ci kilka minut, a po 45 minutach duszenia polędwiczki będą rozpadać się z miękkości.

Składniki:
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- sól
- pieprz
- 50 g suszonych grzybów/ 200 g surowych
- 1 łyżka mąki
- 250 ml bulionu
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Polędwiczki oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię, wlej olej i połóż polędwiczkę. Podsmaż z każdej strony mięso dosłownie przez 60 sekund z każdej strony. ”Zamknięcie” soków mięsa powoduje, że jest soczyste i miękkie. Zdejmuj polędwiczkę z patelni. Pokrój na 2 cm plastry. Połóż powrotem na patelnię. Dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj tak by mąka obtoczyła mięso. Następnie Całość zalej bulionem. Na koniec dodaj suszone grzyby. Patelnię przykryj i duś przez 45 minut. Po tym czasie mięso jest miękkie.
Smacznego!