Rogale francuskie – pomysł na śniadanie w 25 minut🥐
A do rogali masło orzechowe, banan i gorzka czekolada. Nieskromnie powiem, że przygotowanie takiego śniadania jest bardzo proste, a mega pyszne 😍.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki na 4 porcje:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 1 banan
- 4 łyżeczki masła orzechowego
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwiń. 1 płat ciasta podziel na 2 trójkąty. Każdy trójkąt zwijaj w kształt rogala. Jeśli chcesz. By rogale były mniejsze i szybciej się upiekły 1 płat podziel na 4 trójkąty.
Zwinięte ciasto w kształt rogali przełóż na papier do pieczenia.
W miseczce roztrzep jajka. Posmaruj nimi zwinięte rogale. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz rogale około 30/35 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu (czas pieczenia należy kontrolować. Wszystko zależy od piekarnika). Upieczone rogale podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja polecam masło orzechowe lub krem czekoladowy i banana.
I gotowe!