Rolada z salami- szybka przekąska na imprezę
Do przygotowania tej rolady potrzebujesz:
- 1 spód do pizzy
- 8 plastrów salami
- 8 plastrów żółtego sera
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 jajko
- 1/2 słoiczka czerwonego pesto
- sezam lub czarnuszka do posypania
Przygotowanie:
Rozwiń spód do pizzy. Spód posmaruj pesto. Na pesto wyłóż żółty ser i salami. Na początek spodu do pizzy ułóż pokrojoną w paski paprykę (żółtą i czerwoną), a także kukurydzę. Całość zwiń jak roladę. Zlep boki rolady. Posmaruj ją roztrzepanym jajkiem. Natnij nożem, a na koniec posyp ulubionymi ziarnami. Piecz roladę 30 minut w 190 stopniach (do mocnego zarumienienia zarówno od góry jak również od spodu).
Roladę jedz zarówno na ciepło, ale również na zimno (możesz ją serwować jako przekąskę).
I gotowe!