Rolada z salami- szybka przekąska na imprezę

29.01.2023
Czas przygotowania: 40 minut
Stopień trudności: łatwe
Do przygotowania tej rolady potrzebujesz:
  • 1 spód do pizzy
  • 8 plastrów salami
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 jajko
  • 1/2 słoiczka czerwonego pesto
  • sezam lub czarnuszka do posypania
Przygotowanie:

Rozwiń spód do pizzy. Spód posmaruj pesto. Na pesto wyłóż żółty ser i salami. Na początek spodu do pizzy ułóż pokrojoną w paski paprykę (żółtą i czerwoną), a także kukurydzę. Całość zwiń jak roladę. Zlep boki rolady. Posmaruj ją roztrzepanym jajkiem. Natnij nożem, a na koniec posyp ulubionymi ziarnami. Piecz roladę 30 minut w 190 stopniach (do mocnego zarumienienia zarówno od góry jak również od spodu).

Roladę jedz zarówno na ciepło, ale również na zimno (możesz ją serwować jako przekąskę).

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Przepis na klasyczną lasagne z mięsem i sosem beszamelowym

Składniki: Składniki: Na sos mięsny (ragù): 500 g mięsa mielonego (wołowe lub mieszane wołowo-wieprzowe) 1 duża cebula 2…

Chrupiące placki ziemniaczane.

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 37 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, smakosze tajemniczych kulinarnych historii! Dzisiaj…

Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami

Składniki na drożdżowe ciasto: 550 g mąki 140 ml mleka 35 g drożdży  3 jajka 100 g masła …