Roladki ze schabu z serem i boczkiem
Schab owinięty w boczek jest bardzo soczysty, miękki i chrupiący zewnątrz. Wędzony ser nada dymny posmak i czego chcieć więcej… Przygotuj ze mną roladki, które zachwyca Cię smakiem! Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
- 400 g schabu w plastrach (4 kotlety)
- 8 plastrów wędzonego (surowego boczku)
- 4 plastry sera żółtego
- tarta mozzarella
Przygotowanie:
Schab tłucz tak jak na kotlety. Na desce połóż plastry boczku (2 plastry na jedną roladkę). Na boczek połóż schab. Na środek schabu połóż plaster sera, a także tartą mozzarellę (ser mozzarella świetnie się ciągnie w roladce). Całość zwiń. Piecz przez 20 minut w 190 stopniach lub smaż na patelni do zarumienienia boczku z każdej strony.
Smacznego!