Roladki ze schabu z serem  i boczkiem

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Schab owinięty w boczek jest bardzo soczysty, miękki i chrupiący zewnątrz. Wędzony ser nada dymny posmak i czego chcieć więcej… Przygotuj ze mną roladki, które zachwyca Cię smakiem! Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:
  • 400 g schabu w plastrach (4 kotlety)
  • 8 plastrów wędzonego (surowego boczku)
  • 4 plastry sera żółtego
  • tarta mozzarella
Przygotowanie:

Schab tłucz tak jak na kotlety. Na desce połóż plastry  boczku (2 plastry na jedną roladkę). Na boczek połóż schab. Na środek schabu połóż plaster sera, a także tartą mozzarellę (ser mozzarella świetnie się ciągnie w roladce). Całość zwiń. Piecz przez 20 minut w 190 stopniach lub smaż na patelni do zarumienienia boczku z każdej strony.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Koktajl orzechowo-bananowy

Składniki: Banan (1 sztuka) Jogurt grecki (3 łyżki) masło orzechowe  (2 czubate łyżeczki) Mleko (150 ml)  Przygotowanie: Do…

Wykwintne roladki z piersi z kurczaka z borowikami.

Roladki z piersi kurczaka nadziewane borowikami to danie, które łączy w sobie delikatność drobiu z intensywnym, leśnym aromatem…

Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką – sekret soczystego mięsa.

Pieczony schab z warzywami pod serową pierzynką to danie, które łączy w sobie soczystość mięsa, aromatyczną mieszankę pieczonych…