Sałatka grillowa z chorizo

18.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 100 g chorizo
  • 200 g makaronu
  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 pęczek koperku
  • 150 g sera żółtego
  • 5 łyżek pieczarek marynowanych
  • 4/5 łyżek  jogurtu greckiego
  • 1 lub 2 czubate łyżki musztardy miodowej
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według instrukcji zawartej na opakowaniu. Chorizo, ogórki i ser żółty pokrój w mniejsze części np w kostkę. Ugotowany makaron oraz pokrojone wyżej wymienione składniki przełóż do miski. Do środka dodaj również pieczarki oraz posiekany koperek. Na koniec dodaj musztardę, jogurt grecki, dopraw solą i całość wymieszaj. 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pieczony omlet/naleśnik

Jedni mówią na niego naleśnik inni zaś omlet... Zesmakujcie dziś ze mną pieczonego omleta, który jest puszysty, delikatny,…

Sałatka z rukolą i tortellini

Składniki: 1 opakownie tortellini 1 słoik pomidorów suszonych 6 ogórków kiszonych 2 garsci rukoli 1/2 puszki kukurydzy Sos:…

Pieczeń rzymska z jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim i musztardą francuską.

Zesmakuj ze mną pysznej pieczeni rzymskiej. Możesz ją jeść zarówno jako wędlinę, ale również jako dodatek do obiadu.…