Sałatka grillowa z chorizo

18.07.2022
Czas przygotowania: 20 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki:
  • 100 g chorizo
  • 200 g makaronu
  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 pęczek koperku
  • 150 g sera żółtego
  • 5 łyżek pieczarek marynowanych
  • 4/5 łyżek  jogurtu greckiego
  • 1 lub 2 czubate łyżki musztardy miodowej
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Makaron ugotuj według instrukcji zawartej na opakowaniu. Chorizo, ogórki i ser żółty pokrój w mniejsze części np w kostkę. Ugotowany makaron oraz pokrojone wyżej wymienione składniki przełóż do miski. Do środka dodaj również pieczarki oraz posiekany koperek. Na koniec dodaj musztardę, jogurt grecki, dopraw solą i całość wymieszaj. 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Pinsa-Niskokaloryczna kuzynka pizzy z włoskimi dodatkami

Zesmakuj ze mną pinsy z włoską szynką, pomidorkami koktajlowymi, rukolą oraz twarogiem wędzonym. Pinsa to niskokaloryczna kuzynka pizzy.…

Gniazdka- pączki hiszpańskie sprawdzony przepis

Gniazdka (pączki hiszpańskie) to pyszne, lekkie ciastka, które przypominają pączki, ale są nieco inne, ponieważ przygotowuje się je…

PROTEINOWE placuszki pistacjowe (bez mąki) morelami i miętą

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu placuszki, które są świetnym pomysłem na śniadanie wysokobiałkowe. Pistacjowe białko w połączeniu…