Sałatka makaronowa z brokułem, granatem i wątróbką z sosem miodowo-musztardowym z nutą cytryny
Nie przepadasz za wątróbką? Nie wiesz jak ją przygotować? A może nigdy jej nie jadłeś/ jadłaś? Przygotuj świetną sałatkę z wątróbką i granatem. Sałatka ta świetnie smakuje na ciepło. Sprawdzi się również świetnie jako lunchbox.

Składniki:
- 20 dag wątróbki z kurczaka
- 100 g makaronu
- 1/2 brokuła
- 200 ml mleka
- 1 granat
- 3 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- Sok z 1/2 cytryny
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Wątróbkę wymocz w mleku, a następnie smaż na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Malutkie różyczki brokuła gotujw osolonej wodzie. Makaron gotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ugotowany makaron, brokuł oraz usmażoną i pokrojoną wątróbką dodajdo misy, następnie dodaj sos (musztardę, miód i sos z cytryny mieszaj, dopraw do smaku), na koniec dodaj granat, lekko mieszaj
I gotowe
Smacznego!