Sałatka makaronowa z brokułem, granatem i wątróbką z  sosem miodowo-musztardowym z nutą cytryny

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Nie przepadasz za wątróbką? Nie wiesz jak ją przygotować? A może nigdy jej nie jadłeś/ jadłaś? Przygotuj świetną sałatkę z wątróbką i granatem. Sałatka ta świetnie smakuje na ciepło. Sprawdzi się również świetnie jako lunchbox.

Składniki:
  • 20 dag wątróbki z kurczaka 
  • 100 g makaronu 
  • 1/2 brokuła 
  • 200 ml mleka
  • 1 granat 
  • 3 łyżeczki musztardy 
  • 1 łyżeczka miodu 
  • Sok z 1/2 cytryny 
  • Sól 
  • Pieprz 
Przygotowanie:

Wątróbkę wymocz w mleku, a następnie smaż na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Malutkie różyczki brokuła gotujw osolonej wodzie. Makaron gotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ugotowany makaron, brokuł oraz usmażoną i pokrojoną wątróbką dodajdo misy, następnie dodaj sos (musztardę, miód i sos z cytryny mieszaj, dopraw do smaku), na koniec dodaj granat, lekko mieszaj

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Przepis na marynowane marchewki w słoiku

Składniki: (1 duży słoik ok. 700 ml) Marchewka – 500 g (świeża, średniej grubości) Czosnek – 2–3 ząbki…

Sałatka z pieczonymi pomidorkami, grzankami, fasolą i jogurtem

Składniki: 300 g pomidorków koktajlowych 1 puszka białej fasoli (np. cannellini lub maślanej), odsączonej 2–3 grube kromki chleba…

Chrupiący pieczony kalafior

Składniki: 1 duży kalafior 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Świeża pietruszka (opcjonalnie, do dekoracji) Przygotowanie:…