Sałatka z brokułem i pestkami dyni

Składniki:
- duży brokuł
- 4 jajka
- 4 łyżki prażonych pestek dyni
- 4 kromki chleba
- pęczek rzodkiewki
Sos:
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- duży ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- pieprz cytrynowy do smaku
Przygotowanie:
Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Wstaw w garnku wodę. Gotuj brokuła w wodzie około 6 min. Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój je w ćwiartki. Chleb pokrój w kostkę i usmaż na suchej patelni lub upiecz w piekarniku. Rzodkiewki umyj, a następnie pokrój w plasterki. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Na talerz wyłóż różyczki brokuła. Dodaj jajka i chrupiące grzanki z chleba. Całość polej sosem czosnkowym, a na koniec posyp pestkami dyni i ułóż plasterki rzodkiewki. Całość dopraw solą i pieprzem.
I gotowe!
Smacznego!
Inspiracje na sałatki z z tortellini w roli głównej znajdziesz na filmie YouTub. Link poniżej. Zapraszam do oglądania 🙂 .