Sałatka z dynią i serem feta
Szybka jesienna sałatka, bardzo aromatyczna i zdrowa. Podstawę stanowi dynia Hokkaido, która nadaje całej sałatce aromatyczny smak. Poniżej przepis.

Składniki:
- 1/2 pokrojonej w kostkę i upieczonej dyni hokkaido
- 1/2 opakowania sera feta
- 1/2 małej białej kapusty
- 1 mały ogórek
- 100 g makaronu (u mnie makaron z marchewki)
- 6 łyżek ciecierzycy z puszki
- Pęczek koperku
Przygotowanie:
Makaron ugotuj czasu wskazanego na opakownaiu. W czasie gdy się gotuje makaron drobniutko kroimy kapustę ogórka. Przekładamy do misy. Następnie dodajemy ciecierzycę, upieczoną dynię, ser feta i posiekany koperek. Całość mieszamy z 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny oraz mieszanką ulubionych suszonych ziół. Na koniec dodajemy makaron. Wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe 😀
Smacznego!