Soczysty schab- pieczony w całości
Zesmakuj ze mną soczystego schabu pieczonego w całości, który smakuje wspaniale jako wędlina na kanapki, jak również jako dodatek do obiadku.
Schab jest kruchy, delikatny, a przede wszystkim soczysty.
Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
- 1,5 kg schabu wieprzowego bez kości
- 3 czubate łyżeczki majeranku lub suszonej bazylii
- 2 czubate łyżeczki soli
- 6/7 ząbków czosnku
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego
- 1 czubata łyżeczka pieprzu cytrynowego
- 1 czubata łyżeczka czerwonej wędzonej papryki
- 2/3 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Do miseczki dodaj wszystkie przyprawy. Posiekaj czosnek w drobną kostkę i również dodaj go do przypraw. Następnie wlej do miseczki olej i całość wymieszaj. Schab natrzyj wcześniej wymieszanymi przyprawami. Zamarynowany schab włóż do rękawa do pieczenia. Następnie zwiąż go za pomocą sznurka. Jak związać schab zobaczysz w filmiku na moim kanale na YouTube. Link poniżej. Związany schab przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki. Piecz go 75/80 minut w 180 stopniach.
I gotowe!
Upieczony schab podawaj z ulubionymi dodatkami.