Soczysty schab z warzywami i serową pierzynką

4.07.2023
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
  • 4 plastry dobrej jakości schabu 
  • 4 plastry pomidora malinowego 
  • 1/2 żółtej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 kulka sera mozzarella 
  • tarty ser mozzarella 3 łyżki 
Przygotowanie:

Schab namocz w cebuli i mleku. To sprawi, że będzie kruchy, a zarazem soczysty. Jeśli tego nie zrobicie koniecznie rozbijcie mięso tak jak na kotlety. 

Namoczony schab w mleku wyjmij na papier do pieczenia. Pokrój paprykę. Wyłóż ją na schab. Następnie na każdy kawałek schabu z papryką wyłóż plaster pomidora malinowego, a także ser mozzarella.  Całość piecz 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni

I gotowe

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pszenno-żytni chleb z czarnuszką 

Składniki: Letnia woda (200 ml) Drożdże świeże (15 g) Miód (2 łyżeczki) Mąka pszenna (220 g) Mąka żytnia…

Drożdżówki z malinami i morelami

Dziś pokażę Wam kolejny smak lata, a mianowicie drożdżówki z dużą ilością kruszonki. Słodycz moreli wspaniale uzupełnia się…

Najlepsze ciasto na pączki

Cześć SMAKOSZE! Witajcie w 20 lekcji z serii WARSZTATY ZE SMAKIEM ! Witajcie, miłośnicy słodkich rozkoszy! Dziś otwieram…