Spaghetti z duszonym indykiem, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i parmezanem.
Zesmakuj ze mną pysznego, bardzo prostego w przygotowaniu spaghetti.
Jeśli jesteś zapracowany, nie lubisz gotować lub nie chce Ci się stać długo w kuchni ten przepis jest idealny dla Ciebie.
Przepis znajdziesz poniżej.
1 porcja to:
723 kcal B 50,3 g T 26,7 g W 64,7 g
Składniki:
*gramatura na 1 porcję
🦃Filet z indyka165 g 147 kcal
🍝🥕Makaron pełnoziarnisty (u mnie marchewkowy) 95 g 334 kcal
Oliwa z oliwek 18 g 159 kcal
🍅Pomidorki koktajlowe 120g 20 kcal
🌱Bazylia (świeże liście) 20 g 5 kcal
🧀Ser parmezan 14 g 58 kcal
Ulubione przyprawy do mięsa/ sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej patelnię z dodatkiem oliwy oliwek. Pokrój pierś z indyka w kostkę, a pomidorki pokrój na pół. Pokrojone składniki dodaj na patelnię.
Całość dopraw ulubionymi przyprawami i smaż 4/5 minut (aż mięso będzie usmażone).
W tym samym czasie ugotuj makaron spaghetti.
Na patelnię gdzie smaży się mięso dodaj dwie łyżki wody z makaronu. Wymieszaj.
Ugotowany makaron przełóż do usmażonego indyka i pomidorków.
Dokładnie wymieszaj.
Gotowy makaron posyp parmezanem, dopraw pieprzem i posyp listkami bazylii.
I gotowe!