Surówka obiadowa z kapustą pekińską

15.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną surówki z kapustą pekińską, czerwoną kapustą, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/4 małej główki czerwonej kapusty
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 6/7 rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę czerwoną i rzodkiewki poszatkuj za pomocą robota do sałatek i deserów Kohersen. Kapustę pekińską pokrój cienko. Pokrój również szczypiorek. Wszystkie warzywa przełóż do miski. Dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
Tagi
< Powrót
Zobacz również:
Ryba po grecku-dorsz czarny po grecku

Zesmakuj ze mną pysznej ryby. Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Dziś przychodzę z…

Tradycyjne orzeszki z kawowym kremem

Składniki na orzeszki (około 70 sztuk): 2 jajka 500 g mąki pszennej 190 g masła 3 czubate łyżki…

Domowe bułki do burgerów

Składniki: 500g mąki pszennej lub orkiszowej 20 g świeżych drożdży  150 ml wody 110 ml mleka 50 g…