Surówka obiadowa z kapustą pekińską

15.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną surówki z kapustą pekińską, czerwoną kapustą, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/4 małej główki czerwonej kapusty
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 6/7 rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę czerwoną i rzodkiewki poszatkuj za pomocą robota do sałatek i deserów Kohersen. Kapustę pekińską pokrój cienko. Pokrój również szczypiorek. Wszystkie warzywa przełóż do miski. Dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
Tagi
< Powrót
Zobacz również:
Surówka obiadowa z białej kapusty

Zesmakuj ze mną obiadowej surówki z białej kapusty. Przepis znajdziesz poniżej Składniki: 1/2 małej główki białej kapusty1 papryka…

Mini placuszki z owocami leśnymi

Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki mąki 1 duże jajko 1/3 łyżeczki sody owoce leśne cukier puder…

Śródziemnomorska sałatka z ciecierzycą, fetą i warzywami

Składniki: 1 puszka ciecierzycy (ok. 240 g po odsączeniu) 1 ogórek (pokrojony w kostkę) 1/2 czerwonej cebuli (pokrojonej…