Surówka z czerwonej kapusty, papryki i jabłka

11.10.2022
Czas przygotowania: 10 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Zesmakuj ze mną jesiennej surówki z czerwonej kapusty.

Przepis znajdziesz poniżej

Składniki:
  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jabłko
  • 1/2 pora
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj. Paprykę pokrój w paski. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w talarki. Wszystkie składniki przełóż do miski. Do posiekanych warzyw dodaj jogurt grecki. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe! 

Smacznego!
< Powrót
Zobacz również:
Roladki z tortilli z pastą jajeczną od szczęśliwych kurek i awokado 

Składniki na dwie porcje: Jajka (3 sztuki) Awokado Hass (1 sztuka) Szczypiorek (3 łyżki) Jogurt grecki (2 czubate…

Placuszki z masłem orzechowym i owocami leśnymi

Składniki: 🥄4 łyżki mąki pszennej🥛 4 łyżki jogurtu greckiego🥄½ łyżeczki proszku do pieczenia🥚 1 jajko🥜2 łyżki masła orzechowego8…

Tradycyjne pączki z nadzieniem różanym

Składniki: 140 ml mleka migdałowego lub krowiego 20g drożdży  60 g cukru/erytrytolu  500 g mąki pszennej  100 g…