Szybki pomysł na vege obiad- pieczone warzywa

9.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Letni, lekki vege obiad. Świetny na gorące dni. Słodycz pomidorków koktajlowych i specyficzny smak szparagów świetnie się wzajemnie uzupełniają. Wypróbuj ten prosty przepis i ciesz się pysznym smakiem.

Składniki:
  • 500 g szparagów
  • 1 bakłażan
  • 500 g pomidorków koktajlowych na gałązce
  • 2 papryki
  • ulubione zioła
  • sól
  • oliwa
Przygotowanie:

Warzywa pokrój  na mniejsze części. Posyp ulubionymi ziołami, solą, polej oliwą. Piecz w 190 stopniach przez 30 minut.

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Krem z pieczonych buraków z grzankami i kozim twarogiem

Pieczony burak w połączeniu z kozim twarogiem i grzankami z pełnoziarnistego chleba to propozycja jesiennej odżywczej zupy bogatej…

Ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Cukier puder do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwiń. Pokrój je na 20 prostokątów.…

Tradycyjne pączki z nadzieniem różanym

Składniki: 140 ml mleka migdałowego lub krowiego 20g drożdży  60 g cukru/erytrytolu  500 g mąki pszennej  100 g…