Tartaletki z budyniem czekoladowym i owocami

11.06.2022
Czas przygotowania: 0 minut
Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki na kruche spody:
  • 220 g mąki
  • 130 g masła
  • 1 jajko
  • 50 g cukru pudru
  • szczypta soli
Składniki pozostałe:
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • mleko
  • porzeczki
  • borówki
  • mięta
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć. Ciasto zwiń w folię spożywczą, a następnie wstaw do lodówki na  40 minut. Po tym czasie możesz wyłoży foremki do tartaletek ciastem. Tartaletki koniecznie przykryj papierem do pieczenia i wysyp fasolą  (w ten sposób obciążasz ciasto). Piecz tartaletki 10 minut w 180 stopniach, następnie ściągnij obciążenie i piecz ciasto ponownie 10 minut. Po upieczeniu ciasto musi ostygnąć. W tym samym czasie przygotuj budyń. Ugotuj go według wskazówek zawartych na opakowaniu. Umyj również owoce. Gotowe tartaletki nadziewaj budyniem i ozdabiaj owocami oraz miętą. I gotowe!

Smacznego!

< Powrót
Zobacz również:
Pyszna sałatka z 5 składników

Zesmakuj ze mną pysznej, zdrowej i banalnie prostej w przygotowaniu sałatki. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 5 podstawowych…

Tradycyjne pączki z nadzieniem różanym

Składniki: 140 ml mleka migdałowego lub krowiego 20g drożdży  60 g cukru/erytrytolu  500 g mąki pszennej  100 g…

Racuchy z karmelizowanymi gruszkami

Zesmakuj ze mną pysznych racuchów z karmelizowanymi gruszkami i malinami. Pyszne racuchy, które nie wymagają długiego czasu wyrastania.…