Tartaletki z budyniem czekoladowym i owocami

Składniki na kruche spody:
- 220 g mąki
- 130 g masła
- 1 jajko
- 50 g cukru pudru
- szczypta soli
Składniki pozostałe:
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- mleko
- porzeczki
- borówki
- mięta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć. Ciasto zwiń w folię spożywczą, a następnie wstaw do lodówki na 40 minut. Po tym czasie możesz wyłoży foremki do tartaletek ciastem. Tartaletki koniecznie przykryj papierem do pieczenia i wysyp fasolą (w ten sposób obciążasz ciasto). Piecz tartaletki 10 minut w 180 stopniach, następnie ściągnij obciążenie i piecz ciasto ponownie 10 minut. Po upieczeniu ciasto musi ostygnąć. W tym samym czasie przygotuj budyń. Ugotuj go według wskazówek zawartych na opakowaniu. Umyj również owoce. Gotowe tartaletki nadziewaj budyniem i ozdabiaj owocami oraz miętą. I gotowe!
Smacznego!